Ινδικό Κεφαλής

«
»
Head Massage

Το ινδικό μασάζ κεφαλής (Champissage) είναι ένα εναλλακτικό είδος μάλαξης που προέρχεται από την Ινδία και αποτελεί μέρος της συνολικότερης Επιστήμης της Ζωής όπως την αποκαλούν οι Ινδοί, δηλαδή της Αγιουρβέδα. Αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των ενεργειακών καναλιών του σώματος και την αποφόρτισή μας από την μπλοκαρισμένη ενέργεια.

Οι περιοχές εφαρμογής του είναι το τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, οι ώμοι κι ο αυχένας. Το ινδικό μασάζ κεφαλής επιφέρει ουσιαστική ανακούφιση από πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στα μάτια, καθώς και από μυϊκούς πόνους στον αυχένα και το κεφάλι. Αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή του κεφαλιού, βοηθώντας τον εγκέφαλο να οξυγονωθεί. Το τριχωτό της κεφαλής οξυγονώνεται και τρέφεται καλύτερα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο υγιή και να αποχωρεί η ξηροδερμία. Παράλληλα ενισχύεται η διαύγεια σκέψης και η συγκέντρωση του νου, ενώ ευεργετική μπορεί να είναι η επίδρασή του και σε θέματα αϋπνίας.

Ωστόσο, καθώς όλα τα νεύρα του σώματος ξεκινούν από την περιοχή του κεφαλιού, η τονωτική αυτή μάλαξη έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα. Η συμβολή της μπορεί να είναι πολύτιμη σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων όπως η οστεοπόρωση, η οστεοαρθρίτιδα, η δισκοπάθεια κ.α. Ενισχύει το ορμονικό και το νευρικό σύστημα, βοηθάει σε προβλήματα του αναπνευστικού, καθώς και σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας ή αμηνόρροιας.

Με τη χρησιμοποίηση ειδικών ελαίων, το ινδικό μασάζ κεφαλής υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο πιο αρμονικό, μακριά από τις σκέψεις της καθημερινότητας.

Θεραπευτές που το παρέχουν: