Αρωματοθεραπεία

«
»
Aromatherapy

Είναι μια πανάρχαια τέχνη παλαιότερη των 6.000 ετών, που αφορά τη χρησιμοποίηση αιθέριων ελαίων για τη θεραπεία σώματος και πνεύματος. Ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στην Ινδία και στην Κίνα, τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Τα αιθέρια έλαια είναι πτητικές ουσίες τις οποίες παίρνουμε από ορισμένα είδη αρωματικών φυτών. Ουσιαστικά είναι η φαιά ουσία του φυτού από το οποίο προέρχονται, μέσα στην οποία βρίσκεται η ζωτική ενέργεια του φυτού.

Σε ένα μασάζ αρωματοθεραπείας, ο ειδικός ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση, φροντίζει να “γνωρίσει” τον θεραπευόμενο ώστε να κατανοήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται και ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες (σωματικές, ψυχολογικές ή συναισθηματικές) που μπορεί να έχει.

Τότε μπορεί να επιλέξει τα κατάλληλα οργανικά αιθέρια έλαια και αναμειγνύοντας από 1 έως 5 διαφορετικά αιθέρια έλαια μέσα σε λάδι ψυχρής έκθλιψης, δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αποδέκτη.

Στη συνέχεια, με αυτό το μείγμα ελαίων ο θεραπευτής προσφέρει ένα χαλαρωτικό μασάζ σε ολόκληρο το κορμί του πελάτη, ενώ μπορεί να εφαρμοσθούν και διαφορετικές τεχνικές μάλαξης ανάλογα από τις απαιτήσεις που υπάρχουν κάθε φορά.

Καθώς το δέρμα απορροφάει τα αιθέρια φυσικά έλαια, δημιουργείται ένα αίσθημα γαλήνης και ευεξίας. Τα αιθέρια έλαια μπορεί να έχουν είτε καταπραϋντικό, είτε διεγερτικό ρόλο, ανάλογα την επιλογή που έχει γίνει.

Πέρα από την απορρόφησή τους από το σώμα μέσω της επιδερμίδας, τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στον οργανισμό μέσω της όσφρησης, από τη ρινική κοιλότητα.

Αν επιτευχθεί η σωστή επιλογή ελαίων, τα αποτελέσματα ενός μασάζ αρωματοθεραπείας μπορεί να είναι ευεργετικά. Απαλλαγή από το άγχος και την αϋπνία, ανακούφιση από λοιμώξεις και κρυολογήματα μπορεί να είναι μερικά από αυτά. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, να αυξήσει την πνευματική διαύγεια καθώς και τη σωματική αντοχή. Συμβάλλει στη θεραπεία της γρίπης και των κοινών κρυολογημάτων, καθώς και πολλών δερματολογικών παθήσεων.

Ένα ταξίδι στον κόσμο των αιθέριων ελαίων και των αισθήσεων μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει βάλσαμο για το σώμα και το πνεύμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Θεραπευτές που το παρέχουν: